Finns det någon som vill anta utmaningen att diskutera om det finns förnuftiga skäl att vara en kristen?
Naturvetenskaparen har påstått följande i sin blogg:
"All religion bygger på att man väljer ett enkelt svar som inte kräver att man förklarar varför man tror som man tror."
Trots påstötningar har naturvetenskaparen inte velat utveckla sitt påstående.
Jag inbjuder vem som helst - men allra helst naturvetenskaparen - att diskutera om det finns förnuftiga skäl att vara en kristen.
Finns det någon som vill anta utmaningen?
OK... Förklara hur man kan tro på gudomliga ingripanden utan att man bryter mot termodynamikens lagar. Alla hittills studerade fenomen har kunnat balanseras i termer av energi. Ingen gudomlig tillförsel eller förlust av energi har kunnat påvisa någon gudomlig inblandning. Inte ens du som är så smart klarar att börja bråka med termodynamiken... Eller?
Såkklart heter jag inte MårtenMårten.... Det blev lite fel.
Jag kan inte skriva...
Det är ju inte kristendomen jag inte förstår mig på. Det är troendet i alla dess former.
Som om ateismen inte skulle vara en tro. Tro är en uppfattning. Försök få din tjej (om du har någon) att förklara för dig varför hon tycker du är snygg. Eftersom en betraktelse är subjektiv så kommer även beskrivningarna av objektet att variera. Är det så märkligt?
TRja, jag är inte bra på diskussioner, men jag kan tipsa om några bra böcker (fast de kanske inte du är i behov att läsa?) "kan man vara kristen?" av c. s. Lewis, "därför är jag kristen" av john stott, "kristen på goda grunder" av stefan...gustavsson (tror jag han heter) och "en introduktion till kristen tro" av john gumbel.
Thomas, de böcker Du föreslår känner jag till (förutom Gumbels bok) och har läst. Exempelvis är Stefan Gustavssons bok alldeles utmärkt, men även C.S. Lewis bok är bra.
Allt gott!
Kan även rekommendera Ateistens handbok från Verdandi/Prisma: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ateistens_handbok
Nu hittade jag även ateism.se som kanske kan vara relevant i sammanhanget.
mvh
/Erik
Mest givande ar dock debatter mellan teister och ateister. Dar bada for slipa argumenten mot varandra i en debatt. Det finns en del debatter pa natet samt atminstone en publicerad bok (Oxford Univerity Press?).
Vanligen